Kroppen känns som ny idag och minst en dm längre efter skön avkopplande och uppmjukande yogamassage igår! Tack Lotta Johansson!

 

Maria

Yogamassage

 

OBS: Fr.o.m. 200519 enbart via förfrågan på sms 0706-888827 eller mail lotta@massagetillvardags.se

 

Vad är Yogamassage?

Hämtat från Studieplan 2012 – Yogamassage på Axelsons Gymnastiska Institut:
”Yogamassage har sitt ursprung i Yoga och Ayurveda, två uråldriga indiska vetenskaper där helhetsperspektivet är centralt. Genom massage och yoga-baserad stretching stimuleras kroppen att återgå till sin naturliga hälsa och vitalitet.”

Fritt översatt från www.yogamassage.se:
”Yogamassage är en mycket effektiv kombination av massage och yoga där man helt kan slappna av i massagedelen och vara uppmärksam när kroppen sträcks och balanseras genom yogapositioner på ett kraftfullt men ändå skonsamt sätt.”

Alltså: En yogamassagebehandling är ca 50/50 massage och assisterad stretching.
Massagen är huvudsakligen till för att värma upp kroppen och stretcharna för att öppna flöden i kroppen samt ge avslappning och flexibilitet.

IMAG1507

Yogamassage utförs på madrass på golvet, där yogamassören masserar och stretchar dina muskler med såväl händer som fötter.

Klienten (du), ligger varmt och skönt på en madrass på golvet. Kroppsdel för kroppsdel blir, av massören (mig), först insmord med en liten mängd sesamolja, sedan masserad med långa långsamma, till en början mjuka därefter djupare, strykningar. Massagen kan också utföras, på rygg, armar och ben, med mina fötter.

Den kommande stretchningen av den nu uppmjukade kroppsdelen följer ett naturligt mönster; Vi samarbetar. Jag gör dig uppmärksam på vad som skall hända, stretchen påbörjas lugnt och inkännande, du är aktiv och säger ”stopp” när vi i stretchen kommit till just ditt ytterläge, du tar ett djupt andetag och jag assisterar dig under utandningen att gå, om möjligt, lite djupare i stretchen.

Så fortsätter vi genom hela din kropp i 90 min och avslutar med en avslappnande ansiktsmassage och vila.

Boka en 30 minuters Prova På-behandling, för att få en försmak på detta smått magiska välbefinnande.

 

Senaste nytt

Boka tid hos massagetillvardags